VERZEKERING EN SCHADEDEKKING SMARTPHONE KONING

Mocht uw smartphone of tablet onverhoopt op de grond vallen en schade oplopen dan wilt u natuurlijk weten of de reparatie wordt vergoed.

Veel mensen weten niet dat de schade die u oploopt aan uw toestel in de meeste gevallen gedekt is door uw inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Mocht iemand anders de schade aan uw toestel hebben veroorzaakt dan kan de schade verhaald worden op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering.

Als uw toestel schade heeft opgelopen gedurende uw vakantie dan is het mogelijk dat deze reparatie vergoed wordt door uw reisverzekering.

Neem altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij als uw smartphone of tablet schade heeft opgelopen. Zij kunnen u uitgebreide informatie leveren over de mogelijke schadedekking.

Reparatie en schadevergoeding in 5 stappen:

  1. Uw smartphone of tablet heeft schade opgelopen.
  2. U neemt contact op met uw verzekering om melding te maken van de schade en eventuele schadedekking.
  3. Indien de verzekering akkoord gaat vragen zij vaak om een offerte. Deze kunt u bij Smartphone Koning gratis aanvragen.
  4. U laat uw smartphone of tablet maken bij Smartphone Koning en betaald de officiële rekening.
  5. U dient deze officiële rekening in bij uw verzekering. De verzekering maakt het bedrag dat vergoed wordt over naar uw rekening (in sommige gevallen krijgt u het bedrag al vergoed na het opsturen van de offerte).

*Mocht u nog enkele vragen hierover hebben, neem dan gerust met ons telefonisch contact op.

Informatie over enkele verzekeringen:

De inboedelverzekering

Dekt uw inboedelverzekering de schade aan uw toestel? Om deze vraag te beantwoorden

moet u kijken wat de polisvoorwaarden zijn van uw verzekering. Uw smartphone of tablet maakt deel uit van uw inboedelverzekering. Daarbij is het van belang waar uw schade ontstaan is.

In de meeste gevallen wordt enkel schade vergoed die binnenhuis is opgelopen. Denk hierbij aan brand of diefstal waarbij uw toestel in uw woning aanwezig is. Als de schade van uw toestel buitenshuis is ontstaan dan valt dit niet onder uw inboedelverzekering. Ook schade aan uw toestel ontstaan door vallen, stoten of waterschade binnenshuis wordt vaak niet gedekt door uw inboedelverzekering..

Wilt u met een gerust hart uw smartphone of tablet verzekerd hebben voor de meest voorkomende schade? Dan is het belangrijk dat u een uitgebreide (all-risk) verzekering afsluit voor uw toestel. Deze verzekering biedt dekking tegen vallen, stoten, waterschade en nog veel meer.

Lees daarom ten alle tijden de polisvoorwaarden van uw verzekering na. De verschillen tussen de verzekeringsmaatschappen zijn erg groot. Sommige verzekeraars vergoeden meer schade aan uw toestel dan anderen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die iemand anders aan uw toestel heeft toegebracht. Als iemand anders uw smartphone of tablet (per ongeluk) op de grond laat vallen dan kunt u deze schade verhalen op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Andersom geldt hetzelfde. Mocht u iemand zijn smartphone of tablet uit uw handen laten vallen, dan kunt u uw aansprakelijkheidsverzekering inschakelen om de schade te vergoeden. Daarbij gaat de verzekering meestal uit van de dagwaarde van het toestel. De waarde van toestellen dalen snel en vaak is dit bedrag een stuk minder dan de nieuwwaarde.

Belangrijk om te weten is dat uw eigen toestel nooit vergoed wordt door uw aansprakelijkheidsverzekering. U kunt hier in de meeste gevallen geen aanspraak op maken.Neem altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringsadviseur kent alle bepalingen en voorwaarden voor eventuele schadedekking.

Toestelverzekering

Iedere smartphone of tablet kan een speciale toestelverzekering afsluiten. Dit is een ideale verzekering voor uw toestel. Veel mensen nemen geen verzekering als ze een nieuw toestel hebben. Een toestelverzekering biedt meer voordelen dan u denkt.

Op het moment dat uw toestel nog vrij nieuw is en waterschade heeft opgelopen, barsten vertoont of er diefstal is gepleegd,dan is het fijn om te weten dat deze schade door uw verzekering wordt vergoed. Dit betekent dat u geen nieuwe smartphone hoeft te kopen of een tijdje zonder toestel door het leven moet gaan. Verzekeringen zijn vaak helemaal niet zo duur als denkt. In de meeste gevallen heeft u tussen de 2,- en 10 euro een prima toestelverzekering. U kunt zelf bepalen wat u wilt verzekeren en hoe hoog uw eigen risico is.

Zo loopt u geen onnodige risico's meer en is uw toestel vandaag nog verzekerd voor eventuele schade in de toekomst.

Reisverzekering

Op vakantie kan het gebeuren dat uw toestel beschadigd raakt. De meeste mensen sluiten dan ook een reisverzekering af op het moment dat zij op vakantie gaan. Reisverzekeringen bieden vaak dekking aan verlies, diefstal of schade tijdens uw vakantie.

Omdat er veel fraude gepleegd wordt met reisverzekeringen zijn verzekeringsmaatschappijen vaak veeleisend als het gaat om een schadevergoeding.

In het geval van diefstal op vakantie is het belangrijk dat u aangifte doet bij het lokale politiebureau. Zonder een politieaangifte zal de verzekeringsmaatschappij niets uitkeren.nmOok moet u er rekening mee houden dat u binnen 7 dagen contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij in het geval van ontstane schade aan uw toestel.

Als u een duur toestel bezit kan het handig zijn om een extra toestelverzekering af te sluiten.

Zo weet u zeker dat mogelijke schade vergoed wordt gedurende uw reis.