Wat te doen in het geval van een kapotte telefoon

Het kan iedereen overkomen, je loopt met mobiel in de hand rond en doordat je bijvoorbeeld schrikt of wordt aangestoten, laat je je smartphone vallen. Met geluk kom je dan met de schrik vrij en is er niets met de mobiele telefoon aan de hand, ook kan het zo zijn dat het scherm is gebarsten of in de ergste gevallen zelfs niet meer werkt. Wat is er nou nog mogelijk bij een smartphone met schade? Dit zal hieronder aan de orde komen.

Laten repareren

Als de mobiel niet meer te gebruiken is, dan zijn er nog maar twee opties over: een nieuwe kopen of de mobiel laten repareren. Wanneer er wordt gekozen voor dit tweede dan zijn er verschillende aanbieders van deze service. Een dergelijk reparatiebedrijf is bijvoorbeeld de Smartphone Koning. Bij dit bedrijf is het mogelijk om verschillende soorten schade zoals stoot-, val- of waterschade te laten repareren, mits de schade überhaupt te repareren is. In speciale gevallen is het mogelijk om beroep te doen op de garantie. Dit is alleen mogelijk als de schade niet de schuld is van de gebruiker zelf, denk hierbij aan intern falen van de mobiel of oververhitting bij het opladen, en de schade binnen de garantietermijn valt.

Een nieuw toestel kopen

Ook is er natuurlijk de optie om een nieuwe mobiel te kopen. Dit kan dan zowel tweedehands als gloednieuw zijn. Om even terug te kopen om de Smartphone koning, bij veel reparatiecentra is het mogelijk om tweedehands toestellen te kopen. Zo is dit ook mogelijk bij de Smartphone koning.

Niets doen

Ten slotte is het natuurlijk ook mogelijk om niets aan de schade te laten doen. Soms is het maar een kleine kras op het scherm of een kleine barst in het scherm. Ook kan het zo zijn dat de gebruiker het niet het geld of de moeite waard vindt om het kapotte onderdeel te laten vervangen. De mobiel kan natuurlijk in sommige gevallen ondanks de schade nog prima functioneren en een reparatie is dan ook niet noodzakelijk.